Ηλεκτρονική Έκδοση

Αναστολή της διακοπής προμηθειών ορθοπεδικών υλικών στα νοσοκομεία

Σε προσωρινή αναστολή της διακοπής αποστολής προμηθειών προς τα δημόσια νοσοκομεία προχωρά σύμφωνα με ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προμηθευτών Εμφυτεύσιμου Ορθοπεδικού Υλικού (ΠΑΣΥΠΟΥ).

Όπως ανακοίνωσαν η κίνηση αυτή γίνεται ως δείγμα καλής θέλησης, προκειμένου να γίνει εποικοδομητικός διάλογος, αλλά και με δεδομένη την πρόθεση του υπουργείου Υγείας, να προχωρήσει σε συνάντηση με τους προμηθευτές.

Ο ΠΑΣΥΠΟΥ σε ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι είναι σημαντικός ο διάλογος, καθώς θα καθοριστούν οι λεπτομέρειες πως θα πληρωθούν οι προμηθευτές, μετά και τις δημόσιες τοποθετήσεις του υπουργού Υγείας, ότι θα εξοφληθούν μέχρι το τέλος του 2010.

Επίσης στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι υπήρξε επιστολή της γενικής γραμματέας του υπουργείου Υγείας προς τους προμηθευτές ορθοπεδικού υλικού, ενώ χαρακτηρίζεται θετική η κοινή υπουργική απόφαση που αναφέρει ότι θα ρυθμιστούν τα χρέη των δημοσίων νοσοκομείων προς τους προμηθευτές με ομόλογα για τα έτη 2007 και 2009.

Ωστόσο, οι προμηθευτές αναφέρουν, ότι παρά τις δημόσιες αυτές τοποθετήσεις του υπουργείου Υγείας και άλλων αρμόδιων φορέων, δεν έχει γίνει ακόμη ξεκάθαρη η διαδικασία εξόφλησης των προμηθευτών, καθώς δεν ξέρουν πότε θα εκδοθούν τα ομόλογα, πώς θα γίνει η αποπληρωμή των χρεών 2010, αλλά και ποιές τράπεζες θα εμπλακούν στη διαδικασία αυτή.

Από την πλευρά του το υπουργείο έχει δηλώσει ότι το μεγάλο ζήτημα των προμηθειών, έχει ήδη δρομολογηθεί, καθώς προτεραιότητα αποτελεί η εξόφληση των υπαρχόντων χρεών προς τους προμηθευτές, αλλά και η δημιουργία πλήρους και ισχυρού νομοθετικού πλαισίου, το οποίο θα τοποθετεί σε νέα βάση τις σχέσεις προμηθευτών νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Σημειώνεται ότι αύριο έχει προγραμματιστεί συνάντηση της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας, στην οποία θα συμμετάσχει και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ν. Πολύζος, ενώ τη Δευτέρα, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος αναμένεται να συναντήσει τους εκπροσώπους των προμηθευτών.

(Πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Νοσοκομεία και υπηρεσίες υγείας