Έντυπη Έκδοση

Ο Χιμένεθ βλέπει να καίγεται σιγά σιγά το χαρτί του

Ο ΧΙΜΕΝΕΘ συνηθίζει να κάνει δηλώσεις που παίζουν τις περισσότερες φορές μπουνιές μεταξύ τους, ανάλογα με το αποτέλεσμα.

Οταν η ΑΕΚ νικάει, η ομάδα ξεπερνάει τον εαυτό της, έχει ποιότητα, βρίσκει στόχους, πάει για πράγματα... Κι όταν δεν τα καταφέρνει, τότε... τα ξέρετε, αυτοί είμαστε, δεν κάνουμε για περισσότερα κι όλα τα σχετικά.

ΣΤΗΝ πραγματικότητα το μόνο που δεν έκανε σύμφωνα μ' αυτά που ώς τώρα μας έχει συνηθίσει, μετά το 0-0 με την Κέρκυρα, ήταν ν' αφήσει και πάλι τις σποντίτσες του για τον Μπάγεβιτς και την κακή κατάσταση στην οποία άφησε φεύγοντας την ομάδα.

ΦΥΣΙΚΑ, από την πινακοθήκη των υπευθύνων απουσίαζε πάλι το δικό του πορτρέτο. Στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η ομάδα ο τελευταίος στον οποίο μπορεί να ρίξει κάποιος ευθύνες για το χάλι είναι ο προπονητής...

ΒΕΒΑΙΑ, δεν είναι δυνατόν να φυσάει πάντα ο άνεμος προς τα εκεί που πάει το αποτέλεσμα. Ούτε η ΑΕΚ ήταν τόσο κακή που να τη βρίζεις επειδή δεν έβαλε μισό γκολ στην Κέρκυρα ούτε τα πράγματα άλλαξαν τόσο πολύ προς το χειρότερο σε σχέση π.χ. με το 4-0 στη Λάρισα για το Κύπελλο. Απλά, υπάρχει ένα μπάχαλο που ξεκινάει από τη διοίκηση, περνάει από το μυαλό του προπονητή και φτάνει ώς το μεδούλι των παικτών, ενώ κάποιοι που θέλουν να διατηρήσουν ένα μίνιμουμ σοβαρότητας, αντί να πετάνε ένα «άντε γ...σου» σε όποιον βρίσκεται δίπλα τους και διαμαρτύρεται για την κατάντια, κλείνουν την πόρτα των αποδυτηρίων και βάζουν τις φωνές επειδή «δεν σέβεται κανένας κανέναν εδώ μέσα», μπας και ξυπνήσουν κάποιον. Οπως ο Δέλλας.

ΟΛΟΙ, βέβαια, ξέρουν πως μ' αυτή την ομάδα δεν γίνεται τίποτα πέρα από το να βγει κούτσα κούτσα η χρονιά. Πρώτος πρώτος ο Χιμένεθ βλέπει να καίγεται αργά αλλά σταθερά το χαρτί του, κάτι που δεν το ήξερε πριν απαντήσει στην πρόταση και έρθει να αναλάβει την ομάδα, εκτός αν είναι μαζοχιστής. Σίγουρα τον απασχολεί σε τι κατάσταση θα είναι η καριέρα του όταν θα φύγει, αργά ή γρήγορα, από δω και πόσες οι πιθανότητες να βρει άλλη καλή δουλειά όταν θα έχει προσθέσει στο βιογραφικό του, μετά το πέρασμα από τη Σεβίγια, μια τρανταχτή αποτυχία για την οποία του αναλογεί η μικρότερη ευθύνη. Γιατί άντε κι ενδιαφέρεται ένα άλλο κλαμπ μετά και το ψάχνει. Πώς να εξηγήσει... τι θα πει ΑΕΚ και πόσο εύκολα μπορεί να καεί κάποιος εκεί μέσα χωρίς να φταίει - από το γεγονός ότι δέχτηκε να αναλάβει. Και ποιος να τον καταλάβει;

ΜΕΧΡΙ να φύγει, λοιπόν, καταλαβαίνει πως έχει μοναδική επιλογή να κάνει τα χατίρια του Αδαμίδη: να στηρίζει και να στηρίζεται σ' ένα σκηνικό όπου όλα γύρω γύρω καταρρέουν. Να ρίχνει τις ευθύνες στον Μπάγεβιτς, όταν βολεύει, ακόμη κι από τη στιγμή που ο ίδιος έχει φτάσει πια στις ίδιες διαπιστώσεις με τον Ντούσκο για το... «τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε». Να μπαίνει μπροστά σε ιστορία όπως του Τζιμπούρ, αφήνοντας να διαρρέει προς τα έξω το... «ή εγώ ή αυτός"», για να διευκολύνει τη διοίκηση να τον διώξει. Και να κάνει ότι περιμένει μετεγγραφές, όταν οι μάνατζερ έχουν πάρει πρέφα τι γίνεται και του προτείνουν συνέχεια κάτι τελειωμένους, που δέχονται και έρχονται να δοκιμαστούν, γελάει ο κόσμος μαζί τους στις προπονήσεις και φεύγουν περιμένοντας ειδοποίηση για να... υπογράψουν χωρίς λεφτά!

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Στη στήλη
Φουλ Επίθεση