Ηλεκτρονική Έκδοση

Χωρίς δώρα η γιορτή του Αγ. Βαλεντίνου στο Ιράν

Η χαρά των εμπόρων, μια από τις πιο καταναλωτικές γιορτές παγκοσμίως, η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, δεν θα περιλαμβάνει την ...παραδοσιακή ανταλλαγή δώρων μεταξύ ερωτευμένων στο Ιράν. Και τούτο επειδή , όπως μεταδίδουν τα ιρακινά μέσα ενημέρωσης, έχει εκδοθεί επίσημη απαγόρευση για τους εμπόρους , σύμφωνα με την οποία δεν επιτρέπεται να πωλούν κάρτες και δώρα για την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου,

Παρόλο που τα τελευταία χρόνια η γιορτή είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στη χώρα οι συντηρητικοί τη θεωρούν αντίθετη με την ισλαμική κουλτούρα (σύμφωνα με τον ισλαμικό νόμο του Ιράν, τα ανύπαντρα ζευγάρια δεν επιτρέπεται να σμίξουν).

Για το λόγο αυτό τα συνδικάτα τυπογράφων εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία απαγορεύεται να τυπωθούν και να διανεμηθούν προϊόντα που προωθούν την γιορτή αυτή.

«Τιμώντας τις ξένες γιορτές, είναι σαν να συμβάλλουμε στη διάδοση του δυτικού πολιτισμού» τόνισε ο Αλί Νίκου Σοκχάν, επικεφαλής της ένωσης των συνδικάτων.

Όσοι παραβιάσουν την οδηγία θα έρθουν αντιμέτωποι με την δικαιοσύνη, προειδοποιούν τα συνδικάτα.

Πάντως, σε μια προσπάθεια "χρυσώματος του χαπιού" εθνικιστές πρότειναν να αντικατασταθεί η γιορτή του Αγιου Βαλεντίνου με τον Μίθρα, τον αρχαίο περσικό θεό του φωτός που αποτελεί σύμβολο φιλίας και αγάπης.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Ιράν