Έντυπη Έκδοση

Στου City τα μονοπάτια

Τέσσερις μήνες στα FM συμπλήρωσε ο «City 99,5», αρκετό διάστημα ώστε να εξαχθούν τα πρώτα ασφαλή συμπεράσματα.

Και μπορούμε να πούμε ότι σε γενικές γραμμές είναι ένας καλός ειδησεογραφικός ραδιοσταθμός. Βγάζει ειδήσεις, παίζει καλή μουσική, επιδεικνύει και γρήγορα αντανακλαστικά στις περιπτώσεις που χρειάζεται -και ήταν πολλές εσχάτως. Στις τελευταίες μετρήσεις ακροαματικότητας δε, πιάνει ένα μάλλον ικανοποιητικό για αρχή ποσοστό 2,6%.

Τα δύσκολα, όμως, ξεκινούν από εδώ και στο εξής. Τα κενά που έχει στο πρόγραμμά του μπορεί να σταθούν τροχοπέδη στην προσπάθειά του για το κάτι παραπάνω. Διότι, ένας Τζίμης Πανούσης (12-12.30 μεσημέρι), ένας Φοίβος Καρζής (8-10 πρωί) κι ένας Γιάννης Νένες (8-10 βράδυ) δεν αρκούν για να απογειώσουν μία κατάσταση. Οσο για τη Λιάνα Κανέλλη (10-11), επίσης από τα μεγάλα ονόματα του City, δεν σε κρατάει με τίποτε στη συχνότητα, όταν δεν σε διώχνει κιόλας με τις φωνές της. Κατά τ' άλλα, οι Γιάννης Προβής και Μανώλης Κοττάκης (11-12) είναι ηλίου φαεινότερο πως μπαίνουν στο στούντιο με ελάχιστη προετοιμασία, οι Γιώργος Κουβαράς και Νόνη Καραγιάννη (1-2) δεν προσφέρουν κάτι το διαφορετικό για να τους ακούσεις, ο Χρήστος Μαχαίρας λέει τις ειδήσεις στο μεσημεριανό magazino με τέτοιο αργό τέμπο που γλαρώνεις. Οι ενδιαφέρουσες μουσικές εκπομπές που ακολουθούν το απόγευμα και το βράδυ δεν αρκούν, σίγουρα, για να κάνουν τη διαφορά. Ούτε και ο δικός μας Ανδρέας Ρουμελιώτης που τα βλέπει όλα ανάποδα, καθημερινά 5-6 το απόγευμα.

Τα Σαββατοκύριακα ανέλαβαν τα μικρόφωνα και κάποια σελέμπριτι, όπως ο Χρήστος Φερεντίνος και ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, αλλά, ως γνωστόν, το ραδιόφωνο δεν είναι τηλεπαιχνίδι να κάνεις ερωτησούλες, ούτε πολύ περισσότερο live σκηνή να λες ωραία τραγουδάκια. Κι έτσι, αμφότεροι, δεν προσφέρουν τίποτε διαφορετικό. Η φρεσκάδα των δύο πρωινών κοριτσιών (Μαρία Νταλιάνη και Νατάσα Μπαστέα) ή τα live της Κυριακής δεν σώζουν την κατάσταση του weekend. Εχει πολύ δρόμο να διανύσει ακόμα ο «City 99,5» μέχρι την καθιέρωσή του. Είναι αλήθεια βέβαια πως όσο βρίσκεσαι στη συχνότητά του δεν υπάρχουν στιγμές που θα νιώσεις προσβεβλημένος. Το ζήτημα όμως είναι να συντονιστείς στους 99,5. Να βρεις λόγο να το κάνεις. Και αναρωτιέμαι, τελικά πόσες πολλές αφορμές (σου) δίνονται γι' αυτό;

* Αλήθεια, τι απέγιναν η Σοφία Κιντή και ο Γιώργος Πανόπουλος;

* Τις Παρασκευές κάνουν μαζί εκπομπή ο Θόδωρος Πάγκαλος και ο Στέφανος Μάνος. Μια απολύτως βαρετή εκπομπή.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ)